Group 7 Terug naar overzicht

‘Een onvergetelijke dag en even de ziekte vergeten’

22-11-2021

Jaarlijks neemt de Wensambulance Oost-Nederland deel aan de intocht. Dankbaar dat enkele kinderen op deze manier toch kunnen genieten. Huis aan Huis Enschede maakte er een prachtig artikel over.

Scroll verder

De intocht van Sinterklaas was dit jaar anders dan anders. Bij de haven geen boot uit Spanje. Maar Sinterklaas zat zaterdag wel op het podium voor de Jacobuskerk om de kinderen te verwelkomen. Fien Weber (5) maakte het van dichtbij mee.

Enschede - Sinterklaas zat dit jaar op een stoel op een podium voor de Jacobuskerk. Door de coronamaatregelen mochten er dit jaar geen handen worden geschud. De ouders met hun kinderen mochten voor het podium langs lopen via een doorgang die met hekken was afgezet.

Voor twee kinderen werd er een uitzondering gemaakt. De sint kwam twee keer het podium af voor twee ernstig zieke kinderen. De stichting Wensambulance had twee kinderen met een ambulance tot vlak bij het podium gebracht. De 5-jarige Fien Weber die kanker heeft, werd op een brancard tot voor het podium gereden en kon zo toch heel dicht bij Sinterklaas komen.

De stichting heeft als doel de laatste wensen van (pre)terminale en ernstig zieke patiënten mogelijk te maken door passend vervoer te bieden. “Onder begeleiding van onze vrijwilligers beleven deze mensen een onvergetelijke dag waarbij ze in het zonnetje worden gezet en even hun ziekte vergeten’’, aldus een woordvoerder van stichting Wensambulance.

Bron: Huis aan Huis Enschede

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico